T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KEMALPAŞA - Damlacık Ortaokulu

ÇÖLYAK FARKINDALIĞINI ARTIRMAK İÇİN ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİMLER DÜZENLEDİK

     Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişir. 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nde çocuklarımıza bu farkındalığı kazandırmak, bilgi vermek için çölyak ile ilgili etkinlik düzenleyip videolar izletildi.

17-05-202217-05-202217-05-202217-05-202217-05-202217-05-202217-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.05.2022 - Güncelleme: 17.05.2022 14:32 - Görüntülenme: 124
  Beğen | 0  kişi beğendi