T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KEMALPAŞA - Damlacık Ortaokulu

Haberler

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, velilerimizin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenimizde harika gösteriler sergileyen öğrencilerimize, emeği geçen öğretmen ve personelimize, törenimize katılan velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

Nis

      10-14 Nisan  2023 tarihlerinde İzmir İnternetHaftası etkinliklerigerçekleştirildi. İlMilli EğitimMüdürlüğü vebağlı kurumlardaatölye çalışmaları yapıldı, konferanslar gibi etkinliklerle, bu haftanın önemi vurgulanarak; akademisyenlerin ve bilişim
sektöründen uzmanların katılımıyla teknolojinin gerçekliği ve geleceği, yapay zeka, veri bilimi ve geleceği, siber güvenlik ve siber suçlar, eğitimde yeni teknolojiler konularında bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıldı.

       Bununla birlikte, okulumuzda da öğrencilere Eğitim Bilişim Ağı – EBA, kodlama, içerik tasarım konularında etkinlikler düzenlenmiştir.

Nis

2023 yılı İzmir İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında 8. sınıf öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri dersinde afiş tasarladılar. Henüz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftasını geride bırakmışken öğrencilerimiz afiş tasarlarken konu olarak 18 Mart 'ı seçtiler

  1 ve 2. Fotograflar: Ahmet Yağız Yılmaz, Alaaddin Kuzu, Samet Eymen Karabulut   3-4 ve 5. Fotograflar: Eylül Gül   6. Fotograf: Emine Nur Yılmaz   7. Fotoğraf: Gülşen Yılmaz

Mrt

     Çanakkale Zaferimizin 108. yılında; Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’nin ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyoruz.

     Hazırladıkları drama gösterisi için Elif Tuğçe Nurgün hocamız ve 8-A öğrencilerine, bu etkinliğimize katılan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz

Mrt

     Çanakkale şehitlerini anma törenleri kapsamında ilçemiz Kemalpaşa'da ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında  Damlacık Ortaokulu 5-A sınıfından öğrencimiz öğrencimiz Hediye Naz YILMAZ 3. olmuştur. Kendisine teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

     Okulumuzun konferans salonunda tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinliği düzenledik. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Kas

Cumhuriyetimizin coşkusunun tüm neşesiyle ve coşkusu ile hissedildiği, büyük bir katılımla gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Bayramımızın 99. yıl dönümü kutlu olsun. Emeği geçen tüm öğretmen , öğrenci ve velilerimize, tüm katılımcılara teşekkür ederiz. 

Kas

27 Ekim Perşembe günü tüm İzmir genelinde yapılacak tahliye tatbikatına okulumuz olarak katıldık. 30 Ekim büyük İzmir depreminin yıl dönümü olması hasebiyle çocukların bilinçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. 

Eyl

2022-2023 Eğitim ve Öğretim  yılı İlköğretim Haftasını, tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla birlikte coşkuyla kutladık. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen-öğrencilerimize ve katılımlarından dolayı velilerimize teşekkürlerimizi sunuyor, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının hepimiz  için başarılı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

Haz

Yeşilay konulu yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimizin, bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyoruz.

Haz

19 Mayıs 1919, Türk milletinin tam bağımsızlık ve özgürlük umutlarını inanca dönüştürecek kurtuluş ateşinin  yakılıp Milli Mücadele'nin başlatıldığı gündür.  Bu anlamlı günün yıl dönümünü; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele'nin tüm kahramanlarını saygıyla, minnetle anarak,  okulumuzda coşkuyla kutladık.

 

May

     Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişir. 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nde çocuklarımıza bu farkındalığı kazandırmak, bilgi vermek için çölyak ile ilgili etkinlik düzenleyip videolar izletildi.

May

     İş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması amacıyla her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası", dolayısıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çocuklara eğitimler verilerek, tüm sınıf kademelerinde videolar izletildi. Koridorda iş güvenliği ve sağlığı panosu oluşturularak , öğrencilerimizin dikkatini çekecek içerikler eklendi.

May

     Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102'nci yıldönümü okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

 

Kas

 

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Gününde öğrencilerimiz afetlere karşı bilinçlendirildi. Sınıflarda gerekli bilgilendirmeler yapılıp, konu ile ilgili videolar izletildi. Daha sonra KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer ) saldırılara karşı savunma tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi